duminică, 1 decembrie 2013

Spiritul Sarbatorilor

       Am intrat in luna decembrie. Afara e rece, bate vantul, ninge. Fulgii de zapada se joaca in lumina felinarelor (sunt stalpi toata ziua). Facem focul in apartament, pornim caloriferele la tara... se simte spiritul sarbatorilor.
       Moment perfect ca sa scriu despre cainii maidanezi. Da, au trecut 3 luni de cand a aparut problema si pana acum a uitat toata lumea (in afara de mine, ca altfel nu scriam). Dar cainii sunt inca pe strazi asa ca pot sa imi exprim parerea.
          Deja am dat o informatie importanta. Se pare ca deja lumea a uitat ca potaile sunt inca pe strazi. Lumea, care era asa speriata de caini, atat de ingrijorata de vietile copiilor mici care pot fi puse in pericol, atat de hotarata sa faca ceva in privinta cainilor, in primele doua saptamani adica, acum nu mai stie despre ce e vorba. Nici nu le mai pasa. "Vreti?" "Da!!! Ce sa vrem?" Cam asa stau lucrurile.
       Dar cand lumii ii pasa, se ciondaneau pe ideea eutanasierii cainilor. Iubitorii de animale (zoofilii dracului...) erau impotriva planului primarului Capitalei.  Bineinteles ca este cineva care sa pupe in fund animalele astea nenorocite. Si zoofilii propun ca animalele sa fie adoptate. 40 de mii de caini. Nimeni nu adopta un caine care este la maturitate si e bolnav, infometat, slabanog, murdar, si care, de mic, a trait ca si in salbaticie. Nici nu stii cum se comporta in spatii inchise. Nici nu stii cand sare si te musca de cap. Sau mai rau... Nu stiu daca ti-ar fi cel mai bun prieten. Nu stiu daca cunoaste notiunea de prieten, sau mai bine zis, instinctul (cu toate ca instinct de prieten suna asaaaa de stupid), pentru ca animalele cam pe asta se bazeaza.
        Alta optiune ar fi fost construirea de adaposturi. Meh, Romania, nu se poate. Moving on.
        Si eu ma consider iubitor de animale, dar asta nu ma opreste din a fi realist si a-mi da seama ca nu e vorba de faptul ca cei care sunt de acord cu eutanasierea urasc animalele, ci doar gandesc rational. Cum nu incape vorba de aplicarea celor doua planuri mentionate mai sus, eutanasierea e cea mai buna solutie. Defapt, e singura solutie. Si hai sa ne gandim si altfel. Presupunand ca adopti unul din acesti caini, si il tii la bloc, crezi ca s-ar simti bine, el, care e obisnuit sa se plimbe cat vrea, cum vrea si UNDE vrea, sa stea in haite si sa miroasa gaoazele altor caini, sa stea in casa ta mica si inghesuita? Nu cumva l-ai chinui mai tare? Nu ca i-ar fi prea bine pe strazi, fara mancare. Adica, hei, o ocazionala carne de om nu le strica, dar in rest? Cred ca cel mai putin ar suferi daca ar fi eutanasiat. Si, daca tot iubesti animalele, arata-le niste respect. Omoara-le. Adica....nu le face sa sufere mai mult decat trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comenteaza ca poti...